۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۵:۵۵

طالبیان خبر داد؛

تعویق برگزاری اجلاس میراث جهانی یونسکو/پرونده راه‌آهن در نوبت ثبت

تعویق برگزاری اجلاس میراث جهانی یونسکو/پرونده راه‌آهن در نوبت ثبت

معاون میراث فرهنگی کشور با اعلام اینکه اجلاس میراث فرهنگی یونسکو تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده، گفت: در این‌اجلاس قرار بود پرونده پرخطر میراث صنعتی راه‌آهن مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امروز سه‌شنبه ۲ اردیبهشت در اولین‌نشست خبری این وزارتخانه در سال ۹۹ که در سالن فجر ساختمان ارگ آزادی برگزار شد، گفت: از زمانی‌که موزه‌ها به‌دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند، فکر کردیم چه‌طور می‌توان از این‌فرصت استفاده کرد و بازدیدکنندگانی داشته باشیم که در خانه بتوانند از موزه‌ها دیدن کنند.

وی افزود: به‌این‌ترتیب با همکاری وزارت ارتباطات در ایام نوروز، هر روز یک‌موزه به‌صورت مجازی برنامه بازدید آنلاین داشت. ما باید از ظرفیت تکنولوژی و دیجیتال‌سازی در حوزه موزه‌ها استفاده کنیم، وزارت ارتباطات به ما این قول را داده تا بستر الکترونیکی ۱۰۰ موزه را فراهم کند. همچنین همکاران ما در استان‌ها تلاش کردند فیلم کوتاه چنددقیقه‌ای درباره محوطه‌ها و بناهای تاریخی تهیه کنند.

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی در ادامه گفت: ۲۵۰۰ کارگاه مرمتی غیر از کارگاه‌های حاکمیتی داشته‌ایم که از ۲۰ فروردین مشغول به‌کار شده‌اند. همچنین قانون نظام فنی اجرایی به سرعت پیش می‌رود، فهرست بها نیز به‌سرعت تهیه شد، سامانه معاونت میراث فرهنگی نیز انجام شد. امسال پرونده ثبت جهانی راه‌آهن را در دستور کار داشتیم و قرار بود اجلاس یونسکو تیر ماه امسال در کشور چین برگزار شود ولی فعلاً به تعویق افتاد. پرونده راه‌آهن از این‌جهت مهم است که محدوده زیادی را در بر می‌گیرد و هم به موضوع میراث طبیعی، تاریخی و فرهنگی می‌پردازد و هم میراث صنعتی. البته این‌پرونده به‌دلیل گستردگی و اهمیت آن، یکی از پرونده‌های پرخطر محسوب می‌شود.

طالبیان از ارسال پرونده اورامانات خبر داد و گفت: عرصه در نظر گرفته‌شده برای منظر جهانی اورامانات، ۱۰۰ هزار هکتار و حریم آن ۳۰۰ هزار هکتار خواهد بود. شاید برخی از کشورها کل مساحت‌شان از عرصه و حریم اورامانات کمتر باشد. پرونده کاروانسراهای ایران نیز در حال تهیه است.

رکورد ارسال پرونده به یونسکو شکسته شد

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: امسال در بحث ارسال پرونده‌های میراث ناملموس به یونسکو رکورددار بودیم. ۵ پرونده آماده شده است. یکی از آنها پرونده یلدا بود که به یونسکو ارسال شد اما چون سهمیه‌ای نداشتیم دوباره بازنگری و به‌عنوان پرونده جدید ارسال شده است.

در ادامه این‌نشست محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه‌های کشور نیز گفت: کمتر از دو سال فرصت تا ورود به قرن پانزدهم داریم. قطعاً باید آخرین دستاوردهای خود را در عرصه موزه‌داری ارائه کنیم تا نشان‌دهنده تحول موزه‌ها در صدسال اخیر باشد. یکی از این بحث‌ها هیأت امنایی‌شدن موزه‌هاست و تغییردادن مدیریت آنها از دولتیِ صرف به‌سمت مردمی‌شدن و اداره موزه‌ها توسط افرادی است که جزو نخبه‌ها یا دارای موقعیت‌های اجتماعی هستند. این‌تغییرات بسیار جدی است و اگر به کیفیت مطلوبی برسند، می‌توانند اتفاقات خوبی رقم بزنند.

وی گفت: همچنین تلاش کرده‌ایم در ایجاد موزه‌ها، آنها را از وابستگی به بودجه‌های دولتی به‌سوی ثروت‌های اجتماعی و مردم سوق دهیم.

کارگاه مرمتی کاخ صفی آباد بهشهر افتتاح می شود

در ادامه این‌نشست هادی احمدی روئینی مدیرکل دفتر حفاظت بناها و محوطه‌های تاریخی گفت: تهیه و ابلاغ فهرست بهای میراث فرهنگی یکی از اتفاقات سال ۹۸ بود. همچنین نظام فنی اجرایی مرمت را برای اولین بار انجام دادیم.

وی از برگشت یک‌اثر تاریخی به فهرست ملی خبر داد و گفت: یکی از قضات دیوان عدالت اداری با ما بیشترین همکاری را در این زمینه کرد و ویلای نمازی را که از فهرست ملی خارج شده بود، به این‌فهرست برگرداند. امیدواریم این‌فهرست سرآغازی برای خبرهای خوش این‌چنینی در آینده باشد. نجات ساختمان رادیوسیتی از تخریب هم با تلاش همکاران ما انجام گرفت.

مدیرکل دفتر حفاظت بناها و محوطه‌های تاریخی از تحویل کاخ صفی آباد بهشهر به میراث فرهنگی خبر داد و گفت: کارگاه مرمتی این‌کاخ در هفته میراث فرهنگی افتتاح خواهد شد. این‌عمارت در اختیار وزارتخانه دیگری بوده و هیچ‌وقت در آن، به‌روی عموم باز نبود.

احمدی از خسارت چندصد میلیاردی سیل به میراث فرهنگی در سال ۹۸ خبر داد و گفت: با وجود اینکه درخواست اعتبار کرده بودیم، بخش کمی از آن وصول شد.

در این‌نشست همچنین فرهاد عزیزی مدیرکل دفتر پایگاه‌های میراث جهانی درباره عدم اختصاص به‌موقع اعتبارات گفت: باوجود همه این‌مشکلات در سال گذشته، ۷ پایگاه ملی به پایگاه‌های این اداره کل اضافه شد، ۲۷ روستا نیز ثبت ملی شد. ۴ سایت موزه نیز در دست اقدام برای افتتاح است.

کد خبر 4906189

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha